Makyaj MAG

Terramycin Deri Merhemi — Terramycin Göz Merhemi

Terramycin krem diğer yazılış şekliyle teramisin krem genellikle deri hastalıklarına ve göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılıyor ama tek marifeti bunlarla sınırlı değil, diğer kullanım alanları ve bu terramycin krem hakkında daha detaylı bilgi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Terramycin Merhem Nedir?

Bir çok kişi, hem deri merhemi hem de göz de mi kullanılıyor ne alaka diye düşünüyor olabilir ama bu kremin iyi gelmediği bir şey yok gibi, içeriğinde bir tür antibiyotik bulunuyor bu antibiyotik geniş spektrumlu olduğundan bir çok farklı enfeksiyonu tedavi edebiliyor. Ülkemizde renginden dolayı sarı krem olarakta biliniyor.

Terramycin Deri Merhemi

En çok bilinen kullanım alanı deri hastalıklarıdır. Derideki iltihaplı yaralar, yanıklar, açık yaralar ve iltihaplı her türlü deri hastalığında kullanılır. Ağız içinde çıkan beyaz renkli yaraların Aft (Ağıziçi yaralar) tedavisinde de kullanılır. Kısa sürede etki göstermesinden dolayı çok etkilidir, Terramycin kremi alternatif kullanım alanlarından birisi de sivilceler! Terramycin krem sivilce tedavisinde de çok iyi sonuçlar veriyor. 24 saat gibi bir sürede küçük sivilceleri kurutabilir.

Terramycin Göz Merhemi

Göz enfeksiyonlarında da çok kullanılıyor. Kullanırken dikkat etmeniz gereken durum kapağının ucunun gözünüze değmemesi, ellerinizi ve göz çevrenizi iyice temizlediğinizden emin olduktan sonra kremi parmağınıza alıp sürmeniz enfeksiyon açısından daha iyi olacaktır.

Terramycin Göz Merhemi ve Terramycin Deri Merhemi Nasıl Kullanılır?

2 farklı kullanım için 2 farklı merhem olduğunu unutmayın. Deri kremini deri hastalıkları yanıklar, sivilceler, açık yaralar vb. iltihaplı alanlarda kullanın, Göz merhemini ise göz enfeksiyonlarında, çıban, arpacık gibi göz hastalıklarında kullanabilirsiniz.

Terramycin alternatif kullanım alanları

Dudak çatlakları için kullanabileceğiniz en güzel krem aşağıdaki yazımızda, bir göz atabilirsiniz. Terramycin’in ağır bir kokusu ve sarı bir rengi olduğu için dudaklarınıza sürmek istemeyebilirsiniz;

Sivilcelere çözüm için ise alternatif bir yazı;

Ayrıca bu yazıya da bakın;

Terramycin Fiyat

Teramisin gayet uygun fiyatlı bir krem, bu yüzden terramycin muadili aramaya pekte gerek yok, terramycin sivilce kremi fiyatı ₺10,77

Terramycin yüze sürülür mü?

Evet, terramycin kremi yüzdeki enfeksiyonlu/iltihaplı yaralarda kullanmak güvenlidir. Sakınmanız gereken durum göze temas etmesidir.

Terramycin Krem Kullananlar

Evde Manikür & Pedikür Nasıl Yapılır? - Tırnak Bakımı