Makyaj MAG

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz 5 Yaşlanma Karşıtı Maske — Anti-Aging

Cildimiz her gün yaşlanıyor, buna belki dur diyemiyoruz ama bunu geciktirmenin bir kaç yolu var. Bunlardan birisi de cilt bakımı, daha da belirtmek gerekirse maskeler! Yüz maskeleri belirli aralıklarla yapıldığında cildinizi hem temizler hem de yaşlanmaya neden olan dış etkenlerin belirtilerini siler. Evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerden oluşan bu 5 maskeyi kesinlikle denemelisiniz.

Öncelikle bu maskeleri yapmanız için çok uzaklara gidip malzemeler almanıza filan gerek yok, genelde evinizde bulunan taze malzemelerden yaralanacağız. Bütün malzemeler doğal olduğu için bir yan etkeni yoktur gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Malzemelere alerjiniz varsa kullanmayın. Yaşlanmaya neden olan bir çok dış etken var eğer bu dış etkenlerin neler olduğunu bilmiyorsanız ve aklınızdaki soru neden kırışıklıklar olur? gibi bir soru ise hemen şu yazımızı okuyun, biz sizi bekliyoruz;

Maskelerin tariflerine geçmeden önce bir kaç öneri;

Aydınlatıcı maske

Malzemeler:

Yapılışı: Eğer son zamanlarda cildinizin mat ve koyu gözüktüğünü düşünüyorsanız bu maskeyi kullanabilirsiniz. İçeriğindeki sandal ağacı tozu çok yararlı, eski zamanlardan beri kullanılan bir cilt bakımı malzemesi, yoğurdun içindeki laktik asit cildinizi yumuşatmaya ve nemlendirmede oldukça yararlı, kuruduktan sonra yıkarken oval hareketlerle temizlerseniz hafif bir peeling etkisi de kazandırmış olursunuz.

Yumurta maskesi

Malzemeler:

Yapılışı: 1 yumurtayı çırpın ve yüzünüze sürün, eğer kokusuna dayanabiliyorsanız mutlaka yapmanız gereken bir maske, cildinizi kesinlikle sıkılaştırır. Yumurtanın içindeki protein cildinizin daha genç görünmesi için iyi bir kaynak, Potasyum ise cildinizi nemlendiriyor. Riboflavin (B2 olarakta biliniyor) cildinizi dış etkenlerden koruyor, kırışıkların nedenlerinden bahsettiğimiz yukarıdaki yazımızda kırışıkların en büyük nedenlerinden birisi dış etkenler, hava kirliliğiydi.

Gözler için maske

Malzemeler:

Yapılışı: Kendinize beyaz çay yapmakla başlayın. Kaynayan suyu bir fincana alın ve 1-2 dakika sonra içine beyaz çayı atın (sallama olabilir) çay poşetini içinden çıkartmayın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yüzünüze koyabileceğiniz kadar soğuduğunda (dikkatli olun yüzünüzü yakmayın) Küçük kumaş parçalarını fincanın içine atın ve çıkartıp gözlerinize koyun. Sıcaklık sayesinde gözenekleriniz açılacak ve beyaz çay gözeneklerinizden derinlemesine nüfus edecektir. Gözlerinizdeki şişkinlikleri almak için beyaz çay çok iyi ayrıca iyi bir antioksidan olduğu için tüm yüzünüzde rahatça kullanabilirsiniz.

Avokado – Bal maskesi

Malzemeler:

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırın ve yüzünüzün her tarafına sürün, karma ciltli olanlar sadece ciltlerinin kuru yerlerine sürebilirler. Yüzünüzde 15 dakika tutun, isterseniz 15 dakikadan daha fazla tutabilirsiniz, zararsız bir maskedir. Avokadouyla karıştırmadan önce balı birazcık ısıtın. Cildi nemlendirir ve gerçekten güzel bir anti aging maskesidir. Avokadonun içindeki yağlar cildinizi besler, E vitamini cilt tonunuzu eşitler. Bal ise cildinize sağlıklı bir aydınlık getirir.

Yaşlanma karşıtı – Anti aging maske

Malzemeler:

Yapılışı: ilk beş malzemeyi birlikte iyice karıştırın. Ardından salça kıvamına gelene kadar su ekleyin (az az ekleyip karıştırın) Yüzünüze daha önce uyguladığınız yağlardan sadece 1 damla ekleyin, eğer yoksa kendi isteğinize göre bir yağ seçebilirsiniz veya bu adımı atlayabilirsiniz. Yüzünüze sürüp 10 dakika boyunca aromaterapinizin tadını çıkartın. Kil cildiniz için harika, içeriğinde bir sürü mineral var, ayrıca yapısı gereği kil cildinizdeki problemleri ve kirleri derinlemesine temizleyecektir, maskeyi çıkarttığınızda kille beraber kalacak ve size güzel, temiz bir cilt bırakacaktır. Bal cildinizi besler ve aydınlık verir. Süt cildinizi temizler, yumuşatır ve besler tam yağlı ve organik bir süttozu kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. İçeriğine koyduğunuz yağın ise en önemli özelliği kokusu olmalıdır. Aromaterapide bu önemli, maske yüzünüzdeyken derin derin nefes alarak kendinizi rahatlatın ve seçtiğiniz yağın güzel kokusunu duyun.

Sizin favori anti aging maskeniz hangisi? Bizimle yorumlar bölümünde paylaşın.

Evde Manikür & Pedikür Nasıl Yapılır? - Tırnak Bakımı